Tom Beets

Tom Beets

Tom Beets staat bekend als een uitstekend vertolker van renaissance- en barokmuziek. Als blokfluitist concerteert hij wereldwijd. Tom speelde en speelt ondermeer bij gevestigde ensembles als Currende o.l.v. Erik van Nevel, Mezzaluna o.l.v. Peter Van Heyghen en Capilla Flamenca o.l.v. Dirk Snellings en Sarada Als vast lid en programmator van het Flanders Recorder Quartet, in België beter bekend als Vier op ‘n Rij, speelt Tom sinds 2007 in de meest prestigieuze zalen en conservatoria ter wereld: van het Amsterdamse Concertgebouw, de Opera City Hall (Tokio), the Cloisters, the Frick museum, Miller Theater en the Morgan Library (New York) tot het Orchesterhaus (Salzburg). Het Flanders Recorder Quartet is eveneens een vaste gast op oude muziek festivals in Helsinki, Parijs, Tokyo, Hawaii, Salzburg en van Ljubljana tot Mexico City, Boston, Vancouver, Singapore en Taipei, en dit zowel docerend als concerterend.

Tom publiceerde talrijke artikels over het samen- en consortspel. Als docent blokfluit en ensemble is hij veelgevraagd voor cursussen en stages in geheel Europa. Sinds 2010 is hij hoofdredacteur van het trimestriële vaktijdschrift ‘blokfluitist’. Als leerkracht is hij verbonden aan de Muziekacademie van Maaseik en aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven. Tom publiceert arrangementen van niet-gekende renaissancemuziek bij Tre Fontane en RecorderMusicMail.

Tom speelt op instrumenten van Adrian Brown, Bob Marvin, Fred Morgan en Friedrich en Patrick Von Huene.

Tom speelt eveneens viola da gamba. Naast al zijn muzikale activiteiten is hij een fervent lindy hopper.

AGENDA

New London, VS

16 juli 2018

frq

SHOP

5 [five]

5 [five], released 17 juni 2017

Encore!

Encore!, released 12 oktober 2012

frq

NIEUWS

15 juni 2018

De gemeente Bertem (waar Bart woonachtig is) viert vrijdag 22 juni haar meest verdienstelijke personen en sportkampioenen. Voor cultuur viel de keuze op Flanders Recorder Quartet. Een zoveelste blijk van waardering, die we mogen genieten in ons allerlaatste jaar. In Bertem vertolkten we ooit The six Wifes of Henry VIII op muziek van componist en Bertemnaar Piet Swerts. Een CD die nog steeds bij het label Passacaille te verkrijgen is. Meer info: www.passacaille.be